Välj en sida

När man nått mogen ålder som den 50-plussare jag är, kan det ibland göra ont. Musklerna är inte lika mjuka och accepterande när man kör ett lite hårdare pass. Exempelvis det jag sprang med den gode vännen Dag häromkvällen. Banan börjar med 100 meters höjdskillnad på de första 900 metrarna. Sen blir det inte bättre av att man hela tiden ska testa varandras kapacitet!

Så det är inte bara gubbvad och artros som drabbar en vid stigande ålder, utan även det vanliga tecknet på hård träning, träningsvärk! Men jag har ett litet knep för att lindra det som fungerar riktigt bra. För några månader sedan kom jag i kontakt med en helt ny produkt. En typ av plåster baserat helt på naturliga ämnen. Sen dess använder jag det för ryggont, träningsvärk, ledvärk mm mm. Kort sagt i alla lägen där jag tidigare använde liniment och Voltaren.

fgx

Det som gör att jag gillar dom här, är att kroppens egen värme reflekteras tillbaka av materialet så att det känns som om man använt värsta hästlinimentet. Men helt utan lukt! Och jag gillar också att det inte finns några kemikalier med i bilden. Det finns en Facebooksida med lite mer info: https://www.facebook.com/FGXpressSweden

Men jag väljer ju hellre lite stela och ömma muskler från ett ordentligt träningspass, än den tröstlösa värken i tån. Värre ändå är ju ryggskott, men det har jag faktiskt sluppit i över ett och ett halvt år nu. Mycket tack vare motion och cirkelträning.