Välj en sida

Trafik, trafik, trafik!

Öka Trafiken Till Din Hemsida

Det är väl vad alla med en hemsida vill ha, eller hur? Det spelar ju ingen roll hur bra din produkt eller dina produkter är, om ingen hittar dit. Och hur får du just din hemsida att dyka upp på människors skärm eller mobil i konkurrens av miljoner andra hemsidor? Och hur får du mer trafik till just DIN hemsida?

Det krävs en del arbete, men jag tänkte visa på några sätt som du kan lägga till din arsenal av verktyg just för att få mer trafik till din hemsida.

 1. Bonusannonsering
  Det här har du säkert sett på massor av ställen redan. Om du har hållit på med det här ett tag, så har du säkert någon produkt eller tjänst som du slutat marknadsföra. Kanske till och med för att den inte sålde tillräckligt. Men du kan fundera på att erbjuda den som en gratis bonus tillsammans med en produkt från någon annan leverantör. Genom att placera länken till din egen hemsida på produktsidan eller tillsammans med den aktuella produkten, så får du ett bra tillfälle till gratis marknadsföring.
 2. Delning av mailannonser
  Har du kontakt med andra marknadsförare så kan du utbyta mailannonser med dessa. Lägg bara till en liten enkel radannons högst upp eller längst ner i mailet. Givetvis med en länk till din hemsida. Ett enkelt och effektivt sätt att nå ut till en större krets som ni båda tjänar på. Se bara till att ni jobbar mot likvärdiga marknader så att inte du försöker sälja in en produkt som inte alls ligger rätt för den andre personens prospektlista.
 3. Gratis tips-tjänst
  Erbjud en daglig, vecko- eller månadstjänst där du erbjuder ”dagens tips”. Du kan exempelvis spela in det på din voicemail på Skype eller i en liknande tjänst. Bjud på bra tips relaterade till din nisch och gör reklam för din sida till varje tips. Det dagliga tipset kan också vara något att bygga en lista av mailadressser på. Marknadsför det på social medier och glöm inte länken till hemsidan.
 4. Innehållsdelning
  Det här är ett bra sätt att skaffa sig fler länkar tillbaks till sin hemsida, ge dig mer trafik och dessutom bygger du ditt varumärke också. Det handlar om att utbyta innehåll med andra sidor och ezines. Dela artiklar, listor, tips och annat som kan vara av intresse för andra. Lägg till en informationsruta där du publicerar information om dig, din annons och givetvis en länk till din hemsida.

Som du ser så är dessa trick rätt enkla att genomföra bara du kan få kontakt med några likasinnade. Men det bör inte vara några större problem eftersom de flesta som säljer produkter och tjänster har samma intresse i att öka trafiken till sin hemsida.

Fler tips på hur du kan öka trafiken till din hemsida?

Har du själv fler innovativa idéer som du vill dela med dig av? Skriv gärna in en kommentar här på sidan eller skicka mig ett mail. Dela gärna den här artikeln med fler som kan ha nytta av den.