Välj en sida

Jobbar man globalt med ”affiliate marketing” finns det massor med nedladdningsbara produkter att sälja. Stora företag som Clickbank och Amazon har tusentals böcker i olika kategorier som du kan marknadsföra på din blogg eller hemsida och tjäna bra med pengar på. Men vill man hålla sig till det svenska språket så har det varit svårt att tjäna pengar på att sälja e-böcker.

För på svenska har det varit ganska dåligt med utbudet, och inget företag har väl heller tagit tag i problemet i någon större omfattning. Därför var det lite glädjande att stöta på just ett sådant företag som etablerat en verksamhet med Sverige som fokus. Företaget jag kom i kontakt med heter Clickbroker och öppnade sin verksamhet för allmänheten nu under 2012.

Glädjande nog så har man tagit fasta på att allt ska vara så enkelt att komma igång med som möjligt. En enkel registrering av ditt namn, mm så är du igång. För närvarande får man till och med en bonus på 200 kr vid registrering. Ett litet problem som någon kan råka ut för, är att man måste ha ett registrerat företag för att kunna tjäna pengar med Clickbroker. Men om du tänkt bygga upp en extrainkomst eller leva fullt ut på Internet, så är det ändå bra att åtminstone registrera en enskild firma.

Även själva säljprocessen är enkel att lära sig. Hittar du en produkt som du vill marknadsföra, så registrerar du bara ditt användarnamn till den produkten och sätter igång. Till din hjälp har du en färdig säljsida som beskriver produkten, sköter betalningsfunktionen mm. Sanningen att säga så ser inte alla säljsidor så attraktiva ut, men det ligger på författarens ansvar. Det är nämligen en annan bra funktion man tagit efter de stora drakarna. Du kan som författare också sälja dina nedladdningsbara verk hos Clickbroker. Jag har inte satt mig in i alla detaljer här, men ska eventuellt göra en test längre fram och får då återkomma med en uppdatering kring det hela.

Vad beträffar möjligheterna att tjäna pengar på att sälja e-böcker via Clickbroker, så handlar det som oftast om den egna kreativiteten och arbetsinsatsen. Beroende på vilken/vilka böcker man valt att marknadsföra, så har man i alla fall mellan 35 och 75% förtjänst på varje såld vara.  Och hittar man en bra marknadsföringskanal så kan det snart bli en bra slant.

Är det dags att tjäna pengar på att sälja e-böcker i Sverige?

Ja, det kan vara bra att komma igång nu. Utbudet hos Clickbroker är inte så stort ännu, men det bör växa. Och säkert har du själv något du skulle kunna lära ut i en liten skrift? Företaget erbjuder också en hel del säljstöd som statistik och kampanjhantering, och med tanke på att det inte kostar något att vara ansluten, så är det en bra deal.

Har du andra tips på företag som också fokuserar på svenska publikationer med liknande upplägg, hör gärna av dig så ska jag kika närmare på det.
photo credit: Johan Larsson via photopin cc