Välj en sida

Personlig utveckling och ”mindset” är något jag har intresserat mig mycket för. Inte bara för min egen utveckling, utan för att det är intressant att studera hur andra människor gör och tänker, och vilket resultat det ger.

I korthet är det ju så att om viljan att utvecklas och lyckas inte finns hos en individ, så är chansen liten att något radikalt ska förändras i personens liv. Tyvärr är det här något som gäller flertalet människor. Tänk dig exempelvis att du sitter på en restaurang eller ett kafé och har möjlighet att lyssna in på konversationen vid alla bord. I flertalet av dom skulle du höra gnäll, missnöje, bitterhet och kanske framförallt ”skitsnack” om andra. Det är bara så det är. Ett annat exempel, tänk dig att du skriver en negativ statusuppdatering om en politiker på Facebook. Du skulle förmodligen få rätt många kommentarer som stöder din negativa åsikt. Om du istället skulle ha skrivit något positivt om en politiker du gillar, hade garanterat antalet gilla varit färre. Negativt tänkande dras till negativt tänkande! Och i den miljön kan inget utvecklas.

Därför är det första steget du bör ta, om du har för avsikt att ändra din livssituation, att bryta den här negativa spiralen. Sluta använda energi på det som är negativt över huvud taget, och bara fokusera på det som är positivt. Och när man väl kommit på rätt spår, så kan man faktiskt hitta något positivt i ALLA situationer. Arbetar man med marknadsföring online som jag gör, eller i ett MLM-företag, så ser man många gånger individer som verkligen gör allt rätt, men som ändå inte når de resultat de skulle kunna. De lyckas aldrig skapa sig en egen affärsrörelse som gör att dom kan säga upp sitt ordinarie arbete och bara jobba hemifrån. I de flesta fall handlar det just om deras ”mindset”

Det finns några enkla steg man kan ta i sitt inledande arbete med att bryta sitt eget mönster. Tre saker man enkelt kan börja med är:

  1. Ingen mer negativ energi riktad mot personer som man inte gillar, utan fokus på de du har positiva känslor för.
  2. Sluta söka efter saker du retar dig på i ditt förhållande, eller om du lever ensam, sluta att uppleva det som negativt.
  3. Sluta upp med att känna avundsjuka mot de som lyckats. Känn istället tacksamhet för deras skull, och visualisera dig själv i deras situation och hur du kommer att känna dig när du är där (för du kommer att nå dit)

Som titeln på den här artikeln antyder, så kommer det mera… Men om du som läser det här, känner igen dig i normalfallet så är det här en lagom ansträngning att börja med. Det tar tid att bryta ett mönster, men när man väl är där, är belöningen värd allt arbete.

Tycker du att fler bör ta del av det här, dela gärna med dig av artikeln på Facebook eller tipsa dina vänner på annat sätt. Någon du kan ha svårt med idag kanske blir din bästa vän snart!