Välj en sida

Rent krasst, om pengar är det enda som gäller, så är inte livet alltid en dans på rosor! Speciellt om man som jag bestämt mig en gång för alla att jag SKA:

  • arbeta från mitt eget lilla kontor ute på landet
  • inte arbeta mer än nödvändigt(!)
  • ha tid att utveckla mina fritidsintressen och njuta av min plats i livet
  • ha tillräckliga inkomster för att försörja mig och min fru.

En livsstil jag själv valt

Jag ville ha det sagt redan från början. Jag har alltså sagt upp mig från välbetalda anställningar för att leva det liv och den livsstil jag själv väljer, och det innebär vissa uppoffringar. Bland annat det faktum att jag inte alltid ens når upp till existensminimum enligt statens normer.

Självklart ser inte alla månader ut på det viset, men många gånger handlar det om att bli en överlevnadskonstnär och vara flexibel med vad man jobbar med. Kanske skulle tagit med en femte punkt i listan här ovanför. Jag vill helst jobba med det som intresserar mig och som är ”kul”.

Det naturliga för mig när jag funderade i de här banorna, var att jag skulle jobba online. Internet erbjuder ett mångfald av olika tjänster och produkter man kan jobba med från sitt eget hem. Men som i de flesta sammanhang handlar det om att nå ut med sin verksamhet, dvs lyckas med sin marknadsföring. Jag tycker själv jag lyckats rätt bra, men det haltar ju som sagt i vissa hänseenden. Och det här är lite av vad jag kommer att skriva mer om.

I mitt nästa inlägg ska jag ge mig på att försöka lista vad jag egentligen jobbar med. Hmmm…