Välj en sida

Såg på nyheterna idag att bloggaren Blondinbella fällts för smygreklam i sin blogg och att reklamombudsmannens opinionsnämnd skulle angett att det aktuella inslaget handlade om reklam för hennes eget skomärke. Är inte vi svenskar kapabla att inse sådant själva?

I min värld så handlar det mesta kring bloggning om just reklam, så nämnden skulle kunna ha en hel del att göra…

Men min rubrik var mest på skoj ändå. För jag får inte betalt för att skriva om landsbygden 🙂 Men inte desto mindre vill jag göra lite reklam för den. Och just idag för den mest fantastiska delen av att bo på landsbygden, nämligen våren! Den årstiden slår allt annat och är en anledning i sig att bosätta dig här.

Från de första tappra tussilagona som trotsar den sista snön, till de spirande små löven i hägg och vide och lite senare björk och rönn. Återkomsten av herr och fru trana som glatt trumpetar på gården klockan fyra på morgonen(!). Bofinkens sommardoftande ramsor och flugsnapparens ivriga jobb med att få ordning i boet utanför vårt sovrumsfönster. De ettåriga vilsna älgkalvarna som helt plötsligt ska klara sig utan mammas beskydd och upplevelsen av att få se en ny generation älgar födas.

För att inte tala om de första löppassen i skogen efter att den sista envisa snön äntligen smält undan och få känna riktig skogsdoft en småkylig vårmorgon. Värmas av solen ute på vedbacken där nästa vinters förbrukning ska förberedas.

Nu väntar jag på nästa höjdpunkt, en varm vindfri morgon där morgonkaffet kan avnjutas ute på gården utan att behöva tänka på att ta på sig vinterjackan. Vi är inte där än, men vilken dag som helst…

Har man inte haft chans att uppleva våren på det här sättet, kan det vara svårt att inse hur fantastiskt det verkligen är, men den som en gång fått göra det, vet vad jag talar om. I realiteten betalar jag för att bo och leva så här, och det är värt varenda krona!

morgon160525_600